Actuele situatie Great Visits to Britain – juli 2020

Beste klant,

Onderaan deze pagina geven we u actuele informatie over de mogelijkheid om (met een groep) naar Groot Brittannië en Ierland te reizen. Als schoolgroepspecialist houden we goed in de gaten wat de laatste ontwikkelingen omtrent de corona maatrelen in beide landen zijn. Dit doen we om te kunnen inschatten wanneer er weer schoolreizen mogelijk zijn. De informatie wordt regelmatig aangepast, zeker als er versoepelingen aangekondigd worden.

Great Visits to Britain is in bedrijf! Zodra de situatie het toelaat kunnen wij uw groeps- of schoolreis naar Groot Brittannië en Ierland weer, samen met u, organiseren. Houd u er a.u.b. rekening mee dat de organisatie van een reis ongeveer een half jaar in beslag neemt. We adviseren dan ook om tijdig een voorlopige en vrijblijvende offerte aan te vragen via onze website of via email.

We zullen de officiële maatregelen van de overheid steeds in onze berichtgeving en besluitvorming betrekken. Die voorschriften zijn en blijven leidend bij alles wat we organiseren. De verwachting is dat we met betrekking tot het vervoer naar en het verblijf in de UK waarschijnlijk nog geruime tijd met beperkingen rekening moeten houden. Ook wat betreft programmaonderdelen, zoals musea, attracties en bezienswaardigheden zullen er vast en zeker nog geruime tijd allerlei restricties blijven gelden.

Maar we blijven hoopvol! En we gaan er van uit dat Groot Brittannië en Ierland hun grenzen voor groepsreizen weer snel open kunnen stellen. Neem voor al uw vragen gerust contact op!

--------------------------------------------------------------------------------------------

De situatie in juli 2020:

Bron: nederlandwereldwijd.nl (ministerie van BuZa)

Laatst gewijzigd op: 10-07-2020 | Nog steeds geldig op: 10-07-2020

Het Verenigd Koninkrijk laat weer (toeristische) reizigers toe. De in- en uitreisbeperkingen zijn opgeheven, maar het kan zijn dat u aan de grens op symptomen wordt gecontroleerd. De lokale maatregelen die genomen waren tegen de verspreiding van het coronavirus zijn ook versoepeld. Daarom is de kleurcode van het land aangepast van ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen) naar ‘geel’ (let op: er zijn veiligheidsrisico’s). Dit geldt ook voor Noord-Ierland. Op de Kanaaleilanden gelden andere maatregelen. Als u op Guernsey aankomt bent u verplicht 14 dagen in (thuis)quarantaine te gaan. Bij aankomst op Jersey heeft u de keus tussen 14 dagen in (thuis)quarantaine of een negatieve COVID-19 test niet ouder dan 72 uur overleggen. U kunt de test ook bij aankomst ondergaan. U kunt dus op vakantie naar het Verenigd Koninkrijk maar blijf waakzaam. Bij een nieuwe uitbraak kan de situatie lokaal plotseling veranderen. Volg altijd de Nederlandse en de lokale coronaregels op. 

--------------------------------------------------------------------------------------------